Etichete

, , , , ,

Liderul liberal din Iaşi, Relu Fenechiu, tocmai a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. Colegii de partid au dat publicităţii o scrisoare deschisă din care spicuim:

ceasca

“Întreaga Organizaţie Judeţeană a Partidului Naţional Liberal Iaşi îşi exprimă în mod public sprijinul ferm pentru domnul Relu FENECHIU, deputat şi preşedintele filialei ieşene. Decizia în primă instanţă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu schimbă cu nimic susţinerea enormă de care se bucură domnul FENECHIU în rîndul membrilor PNL Iaşi, a parlamentarilor, a primarilor noştri, a consilierilor locali şi judeţeni, a liberalilor cu funcţii de răspundere în administraţia centrală sau locală. Pînă la o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei, PNL Iaşi crede profund în nevinovăţia domnului FENECHIU, unul din cei mai eficienţi oameni politici atît la nivel local, cît şi naţional. Cu domnul Relu FENECHIU la conducere, organizaţia locală a PNL a obţinut încrederea zecilor de mii de ieşeni, încredere datorată promisiunilor onorate şi tuturor lucrurilor bune care s-au realizat pentru judeţul nostru în ultimii ani. Practic, astăzi, conform rezultatelor alegerilor locale şi parlamentare din 2012, PNL Iaşi este cea mai puternică organizaţie liberală din România şi acest lucru i se datorează în mare parte preşedintelui nostru. Mesajul nostru de susţinere a domnului FENECHIU are la bază şi convingerea că valorile europene, care au stat la baza Partidului Naţional Liberal încă de la fondarea sa, respectă demnitatea individului, iar prezumţia de nevinovăţie se înscrie în acest principiu. Activitatea politică a domnului FENECHIU a fost una îndreptată mereu spre promovarea intereselor ieşenilor şi ale regiunii Moldovei. Acesta a fost mereu cel mai puternic susţinător al proiectelor Iaşului, multe din obiectivele de infrastructură, de patrimoniu sau investiţii private din capitala Moldovei realizîndu-se datorită eforturilor sale. Actualul preşedinte al PNL Iaşi este liderul politic care a promovat în funcţii de conducere sau elective cei mai mulţi tineri dintre toţi liderii locali de după 1990. Domnul Relu FENECHIU a reuşit să propună în structura Executivului oameni care au deţinut portofolii ministeriale, fapt ce a generat o concentrare de fonduri şi investiţii la Iaşi. (…) Relu FENECHIU a fost mereu un lider autentic al Partidului Naţional Liberal, un om cu principii solide şi cu demnitate, fapt recunoscut chiar şi de adversarii politici. A luptat constant pentru ca România să aibă o clasă antreprenorială solidă, o clasă de mijloc puternică şi instituţii conduse de oameni profesionişti.”

Scrisoarea deschisă e semnată de “Membrii Biroului Politic Teritorial al Partidului Naţional Liberal Iaşi”. Printre ei se află şi-un politician care se cheamă Daniel Minciună.

Anunțuri