Etichete

, , , , , , ,

Dregerea imaginii publice a politicienilor se desfăşoară acum în etapa “interviul mamelor”. Aşa că mama primului-ministru Victor Ponta a ieşit deunăzi pe micul ecran pentru a-şi lăuda progenitura. Aflăm din partea acestui martor obiectiv că “cea mai mare calitate a lui Victor este că este cinstit”. Mdeh, revistele ştiinţifice internaţionale care au demonstrat, cu lux de amănunte, că omul şi-a plagiat teza de doctorat au fost, pesemne, de altă părere.

Ce ne facem cînd Victor-cel-cinstit pretinde, în CV-ul său, că a susţinut un master la Universitatea din Catania? Mama lui ne detaliază, în emisiunea televizată, că opera “şi-a susţinut-o în italiană deşi nu ştia limba, dar s-a străduit să înveţe toată lucrarea în italiană”. Iată o performanţă în măsură să ne taie răsuflarea. Se mai adaugă şi fleacul dezminţirii oficiale, de la preşedintele universităţii italiene, care arăta în presă: “referitor la solicitarea dumneavoastră, pot să vă confirm că Victor Ponta nu a fost niciodată masterand la Universitatea noastră”.

Cu puţină insistenţă din partea televiziunilor prietene se va demonstra oricînd că doctoratul plagiat a fost o situaţie răstălmăcită de adversarii politici. Masteratul neluat în Catania a fost o poveste exagerată de duşmanii conjuncturali. Toate ca toate, dar individul cinstit (cu mamă telegenică) în stare să susţină o dizertaţie – în limba străină de care habar n-are – merită cu prisosinţă onoarea de prim-ministru al unei prestigioase ţări balcanice.

Reclame