Etichete

, , , , ,

În atenţia d-lui Mircea Arman, redactor-şef
Revista Tribuna, Cluj-Napoca

tribunaAm observat intervenţiile dv. în presă, de cînd aţi fost numit la conducerea revistei Tribuna. M-a surprins brutalitatea limbajului cu care vă referiţi la precedentele succese ale publicaţiei pe care aţi preluat-o, la colaboratorii săi, la intelectualii din Cluj, la scriitorii din România. Ca unul care scriu polemici culturale de două decenii, am văzut destulă violenţă verbală în spaţiul public. Dar pe mine m-a preocupat limpezirea unor fapte sau idei, nu insultarea unor adversari. Sînt convins, totodată, că un bun manager, un conducător de instituţie trebuie să se ocupe de acumularea energiilor şi reunirea personalităţilor în jurul proiectului său, nicidecum de disiparea lor. Gesturile dv. din ultima vreme nu sînt suspecte de asemenea scrupul.

Impresia mea este că prelungirea unei prezenţe în Tribuna, cu noul context pe care vă străduiţi să-l edificaţi, aduce tot mai mult cu o discreditare. Foaia pe care o păstoriţi nu mă mai reprezintă. Rubrica mea în paginile ei încetează.

Sînt dezolat că la interminabila criză economică de azi se adaugă şi gestul dv. voluntarist, care deturnează destinul unei publicaţii prestigioase şi prăvăleşte comunicarea culturală clujeană într-o fundătură lamentabilă.

Laszlo Alexandru