Etichete

, ,

Presa cotidiană relata acum cîţiva ani:

“Poliţia şi procurorii timişoreni se află în faţa unui caz care depăşeşte orice limită a absurdului. Un puşcăriaş încarcerat în Penitenciarul Timişoara a înaintat o plîngere penală la Parchet împotriva Divinităţii şi a tot ceea ce reprezintă ortodoxia în ţara noastră.

Condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor, Pavel Mircea pune pe seama bisericii tot ceea ce i s-a întîmplat rău în viaţă. Ca urmare, el şi-a aşternut toate frustrările pe o foaie de hîrtie pe care a înaintat-o Parchetului. Surpriza procurorilor la lecturarea conţinutului plîngerii a fost totală, în condiţiile în care bărbatul solicita deschiderea unei acţiuni penale împotriva… ‘numitului Dumnezeu, domiciliat în cer, reprezentat în România de Biserica ortodoxă, iar în Timişoara, de către Mitropolia Română, pentru comiterea infracţiunilor prevăzute de art. 215 (înşelăciune), 221 (tăinuire), 246 (abuz în serviciu contra intereselor persoanelor), 256 (primire de foloase necuvenite), 257 (trafic de influenţă)’.

Astfel, puşcăriaşul explică faptul că botezul său în biserică a însemnat de fapt parafarea unui ‘contract cu Dumnezeu’, pe care-L numeşte ‘pîrît’. În viziunea lui Pavel, documentul avea ca ‘obiect’ îndepărtarea Diavolului şi a necazurilor din preajma sa.

‘Pînă acum pîrîtul nu şi-a onorat contractul, ci dimpotrivă’, mai susţine deţinutul, care acuză Divinitatea de faptul că i-a dăruit în cursul vieţii sale ‘diferite bunuri şi rugăciuni’ în schimbul iertării păcatelor şi promisiunii că va scăpa de necazuri, ceea ce nu s-a întîmplat.

În finalul plîngerii, puşcăriaşul face precizarea că se constituie ‘parte vătămată’ şi solicită despăgubiri de 2 milioane de euro. Aberaţia inserată de deţinut păleşte, însă, în faţa legislaţiei şi mai aberante. Întrucît legea prevede clar că orice plîngere penală trebuie înregistrată, deşi pare incredibil, denunţul a intrat în ‘concasorul’ Justiţiei pentru verificări.

‘Noi facem ce ni se dispune’, a declarat şeful Poliţiei Timişoara, comisarul Doru Spătaru. Şeful Poliţiei Judeţene, Cristian Lepădat, a spus că lucrarea a fost trimisă la Parchet.”

P.S. Dosarul în care Dumnezeu a fost dat în judecată de către deţinutul Pavel Mircea a fost ulterior clasat de procurorii de pe lîngă Judecătoria Timişoara, deoarece nu s-a găsit adresa Creatorului, pentru a fi citat!