Etichete

, , , ,

Circulă pe Facebook o parodie ingenioasă după ultimele evenimente politice din ţară şi răsfrîngerea lor externă. De observat că autorii au surprins, cu mare fidelitate, nu doar reflexele totalitare ale noii puteri uzurpatoare, ci şi unele din ticurile ei verbale demagogice.

“După ce cancelarul german a declarat că suspendarea lui Traian Băsescu este ‘inacceptabilă’, Victor Ponta a convocat o şedinţă de urgenţă în urma căreia atribuţiile Angelei Merkel au fost substanţial restrânse prin ordonanţă de guvern. ‘Doamna Merkel nu a înţeles regulile jocului democratic’, a declarat premierul la ieşirea de la Palatul Victoria, ‘şi a abuzat de poziţia sa călcând în picioare Constituţia; fapt chiar mai grav, şi-a pus şi Antenele în cap’.

‘Ca urmare’, a continuat premierul, ‘prima măsură pe care am luat-o este ca la următorul Consiliu European Germania să fie reprezentată de mine şi de Andrei Marga. Voi verifica, de asemenea, dacă doamna Merkel a susţinut vreo lucrare de doctorat şi dacă da, mi-o voi atribui imediat.’

‘Rolul cancelarului german trebuie să fie pur simbolic’, a mai spus prim-ministrul Ponta ‘altminteri, dacă încearcă să fie cancelar-jucător, să nu se mire dacă îi cerem suspendarea. Am discutat deja cu domnul Antonescu şi este dispus, dacă e nevoie, să-şi asume interimatul şi în Germania’.”