Etichete

, , , , , ,

Care sînt argumentele pe care se bazează “analistul” pentru a distrage atenţia privitorilor? El pescuieşte din dulapul cu recuzită un interviu mai vechi al lui Traian Băsescu. Întrebat odinioară dacă, în calitate de şef al statului, ar fi dat celebrul ordin ca ostaşii români să treacă Prutul, capul de la Cotroceni a răspuns afirmativ: “da, pentru că aveam un aliat şi aveam de recuperat un teritoriu. Dacă aveam condiţiile de atunci, probabil aş fi făcut-o”. Ce legătură există între o ipoteză de strategie politică şi militară, formulată de Băsescu, şi eventualul antisemitism al acestuia? Doar mintea cinică a manipulatorului Vasile Ernu poate să ne-o explice.

După ce-a întins pelteaua de să-i facă nod la alt capăt de palier, diversionistul ajunge într-un tîrziu şi la situaţia cotidiană, cu negaţionismul neghiob al senatorului pesedist. Ce-are de zis pe subiect? “Domnule Dan Șova, poate președintele Băsescu o să vă sune să vă felicite pentru acest discurs în care şi dumnealui crede, însă pentru cine are habar şi posedă minime cunoștințe de istorie, afirmațiile dumneavoastră nu sînt doar aberante, ci şi penale.” De ce l-ar suna, cu felicitări, Băsescu pe Şova? Ostilitatea dintre cele două tabere e răscunoscută. Ea a dus chiar la suspendarea dialogului şi retragerea opoziţiei din Parlament. “Criticatac” se pretează oare la analize politice pe bază de halucinogene?

Nici o neobrăzare nu-i de prisos. După ce-a inventat din nimic un antisemitism nou-nouţ pentru Băsescu, vîrtosul manipulator îl ascunde pe fostul purtător de cuvinte al PSD-ului în trena celui mai acerb adversar politic. Bre, Ernule, poate voi ăia, născuţi prin URSS, practicaţi cu sîrg aruncatul mîţei moarte în coteţul vecinului. Însă la noi ceştilalţi, aflaţi oleacă mai aproape de Europa, aiasta porcărie intoxicare grosolană se cheamă.

Reclame